چگونه با استفاده از مهارت های ارتباطی به خواسته ی خود برسیم؟
اگر به رفتار های مخاطب خود دقت کنید و بتوانید به خوبی معنای آنها را بفهمید، در برقراری رابطه ی موثر با آنها بسیار سریعتر و موفق تر از دیگران عمل خواهید کرد. اگر می خواهید ارتباط های خود را گسترده و عمیق کنید، باید بتوانید مهارت های ارتباطی خود را ارتقا دهید.
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که با توجه به رفتار یا علائم موجود در چهره ی یک فرد متوجه احساسات یا تصمیم او بشوید. درک و آگاهی از این موضوع در مهارت های ارتباطی نهفته است. آیا شما خواننده گرامی در ارتباط های اجتماعی خود متوجه علائم و رفتار مخاطب خود می شوید؟ در بسیاری از رابطه ها طرفین چه مرد و چه زن، متوجه این علائم نیستند و بدون توجه به هشدار های آن به رفتار های اشتباه خود ادامه می دهند. البته به یاد داشته باشید که در انواع رابطه ها می توانید از این موضوع استفاده کنید؛ یعنی می توانید برای: قهر، هشدار، برقراری رابطه، اعلام نکته ای خاص و … از مهارت های ارتباطی استفاده کنید.
مهارت های ارتباطی چه کمکی به ما می کنند؟
مهارت های ارتباطی یک مفهوم بسیار گسترده ای است که مفاهیم زیادی را در داخل خودش جای داده است. شاید دقیقاً ندانید که این مفهوم تا چه اندازه با ارزش و پر از نکات بزرگ و کوچک است، به همین علت برخی از سر فصل های مهمی که در مهارت های ارتباطی وجود دارند را برایتان ذکر می کنم. این سر فصل ها شامل موارد زیر می شوند:
- زبان بدن
- فن بیان
- تکنیک های کلامی
- توانایی برقراری ارتباط موثر
- لحن سخن گفتن در شرایط مختلف
- استفاده از پوشش های کلامی، رفتاری و … برای همگام شدن با خواسته ها
این مهارت ها به ما کمک می کنند تا بتوانیم ارتباط های خود را گسترده و موثر کنیم. شاید تا به الان دقیقاً متوجه اهمیت این موضوع نشده باشید، اجازه دهید با ذکر کردن یک مثال بیشتر توضیح دهم. اگر همسرتان از بیرون آمده باشد، به حالات او از جمله: رنگ چهره، نوع سخن گفتن و… توجه کنید تا بدانید او در طول روز چه سخت هایی را متحمل شده است. بعد از اینکه به این موضوع پی بردید و مثلاً فهمیدید او روز به شدت سخت و پر استرسی را پشت سر گذاشته است، به جای آنکه درخواست های خود را به طور صریح و با لحن آمرانه بگویید می توانید با استفاده از مهارت های ارتباطی در ابتدا او را درک کنید و در نهایت به خواسته های خود برسید. اگر بخواهم در قالب چند جمله همین مثال را ذکر کنم می توانم اینگونه بگویم که: «عزیزم (نام همسرتان) چقدر در انتظارت بودم، خسته نباشید. همین الان یک چای تازه دم و خوش عطر برایت میاورم.» در زمانی که چای را برای همسرتان بردید و او شروع به صحبت کردن نمود، کاملاً خوشحالی خود را در تعریف و تمجید های او نشان دهید، سپس با لحنی آرام خواسته ی خود را مطرح سازید.