توسعه فردی با استفاده از علم آموزی

مسیر پیشرفت و حرکت کردن به سمت آینده از درس ها شروع می شود؛ اگر توسعه فردی خود را می خواهید، از درس ها و علم آموزی شروع کنید، این را بدانید که به توسعه جمعی نیز خواهید رسید. اهمیت علم برای دانستن حرکت کردن و مسیر آن در توسعه شخصیتی بسیار بالا است.

در طول دوران مختلفی که بر انسان ها گذشته است. همواره ما مسیر های زیادی را پیموده ایم، که هر کدام به نوعی پستی و بلندی های خاص به خود را داشته اند. این مسیر ها عموماً تاریک و پر از درد و رنج بوده، که با گذر زمان و پیشرفت علم سختی هایش آشکار و اکنون نسبت به سالیان پیش، زندگی هایمان بسیار راحت تر شده است. برای توسعه فردی باید از علم کمک گرفت، علمی که هم توانایی ارتقا شما را دارد و هم می تواند زندگی را برای دیگران راحت تر کند. مسیر پیشرفت علم از درس شروع می شود، لذا نمی شود، بدون توجه کردن به درس های عمومی و تخصصی به فکر ارتقا سطح علمی باشیم. از راهکار هایی که به توسعه فردی کمک می کند، بهره گیری و استفاده از علم است.

 

توسعه فردی

 

چگونه درس خواندن باعث توسعه فردی می شود؟

زمانی که ارزش ها دچار دگرگونی می شوند، باید مراقب مسائل اصلی و حاشیه ای بود. زمانی که مسائل اصلی جای خود را به موضوعات بی اهمیت و حاشیه ای دهند، مسیر حرکت پیشرفت و توسعه برای فرد و جامعه کُند و نزولی خواهد بود. در دورانی از تاریخ، در همین کشور خودمان در بیشتر نقاط استان ها، مردمان مخالف درس خواندن دختران بودند. زمانی که سیستم مدرسه ابداع شد، علاوه بر مکتب داران، خانواده ها نیز اجازه نمی دادند، پسرانشان در آنجا درس بخوانند. یکی از راه های اصلی و مرتبط با آینده فرد و جامعه برای توسعه فردی درس خواندن و علم آموزی می باشد. زمانی که تلاش های بی وقفه میرزا حسن رشدیه در ارتقا سیستم آموزشی کشورمان در تاریخ ثبت شد، به مرور زمان سطح علمی و درسی دانش آموزان بالا آمد و توانستند مسائل بیشتری از دنیا بفهمند. در نهایت، این موضوع در سال های متمادی بعدی منجر به تاسیس دانشگاه و استفاده از توانایی های داخلی شد. شاید علم تنها راهی باشد، که شما برای توسعه فردی خویش استفاده می کنید، اما دیگران و جامعه نیز از آن بهره مند می شوند.

آیا علم خودآگاهی جز توسعه فردی محسوب می شود؟

امروزه یکی از علم هایی که بسیار مظلوم واقع شده است و عموم مردم نمی دانند که چه ارزش بالایی دارد، علم خودآگاهی می باشد. قصد ما این است تا شما در زمینه ی علم آموزی خاصاً به علم خودآگاهی بپردازید. شاید برای بعضی ها سوال شود که بپرسند: چرا باید به علم خودآگاهی بپردازیم؟ علم خودآگاهی شامل بخش های مهمی می شود که بر اساس این بخش ها شخصیت و رفتار فرد ساخته می شود. اگر بخواهم خودآگاهی را تعریف کنم می توانم اینگونه بگویم: صاحب هنر شدن، توانمند شدن و به صورت کلی به مهارت زندگی کردن خودآگاهی می گویند. به همین علت می توانیم توسعه فردی را همان علم خودآگاهی نیز بدانیم.

 

توسعه فردی

 

مهمترین بخش علم خودآگاهی چیست؟

هر علم از بخش های متفاوتی تشکیل می شود که بنا بر اهمیتی که دارند دسته بندی شده و برای آموزش دادن اولویت بندی می شوند. به نظر شما مهمترین بخش این علم چیست؟ تمام این علم بر پایه ی یک سوال استوار شده است و این سوال چنین است: من کی هستم؟ البته باید بگویم ما دنبال علم فلسفه و رسیدن به وحدت وجود و امثال این مفاهیم نیستیم بلکه باید به دنبال این باشیم که بفهمیم چه اخلاق یا ویژگی هایی داریم؛ به همین علت می توانیم خودشناسی را مهم ترین و با منفعت ترین دانش بدانیم. البته این علم دارای ابعادی نیز می باشد که هرکدام دارای توضیحات مختص به خود هستند. احتمالاً برای افرادی که سوال را خواندند، پاسخ در حد یک ابهام و مسئله ای گُنگ باقی مانده و ندانستند که چگونه باید با این سوال برخورد کنند و یا باید با جواب خود چه کار کنند. در مدت زمان پنج دقیقه با استفاده از یک قلم و کاغذ خودتان را توصیف کنید و هر آنچه که فکر میکنید هستید را در روی آن کاغذ بنویسید. البته باید عرض کنم که هیچگاه سعی نکنید در این توصیف اغراق کنید و یا آنچه را که نیستید بیان کنید بلکه با صداقت تمام آنچه که واقعاً هستید را یادداشت کنید و خودتان را معرفی کنید. مثلاً خود را به گونه ای معرفی کنید که اگر فردی شما را نمی شناسد با استفاده از این یادداشت بتواند به راحتی شما را بشناسد.

 

توسعه فردی

 

تاثیر ابعاد خودآگاهی در توسعه فردی

بخش های مختلفی که علم خودآگاهی دارد هر کدام بسیار مهم و دارای اهمیت های خاصی هستند که باعث میشوند ما انسان ها از عوامل وراثتی که موجب شکل گیری اعتقادات و فرهنگ ما هستند، خارج شویم و با کمک گرفتن از علم در ابتدا بتوانیم خود را بشناسیم سپس بتوانیم با دیگران ارتباط برقرار کرده و همیشه در مسیر پیشرفت کردن باقی بمانیم. تقسیم بندی ما در مورد علم خودآگاهی در پنج بخش خلاصه می شود که این موارد عبارتند از: بُعد جسمانی، بُعد شناختی، بُعد هیجانی، بُعد معنوی و بُعد رفتاری. آیا به خاطر دارید از شما خواستیم که خودتان را در ۵ دقیقه توصیف کنید، حال آن برگه را با یکدیگر بررسی خواهیم. به جملات خود دقت کنید و بنگرید که آیا بیشتر از جملات مثبت برای توصیف خود استفاده کرده اید یا از جملات منفی برای پاسخ به سوال من کی هستم استفاده کرده اید؟ هر کدام از این موارد را در ادامه بیشتر بررسی خواهیم کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا