چگونه والدین با ایجاد تله های زندگی از فرزندانشان دزدی می کنند؟

داشتن کودکی و نوجوانی خوب، حق هر انسانی است. اگر چه در بسیاری از خانواده ها، فقر جز طعم تلخی، چیزی برای چشیدن نمی گذارد، اما باید بدانید که تله های زندگی رفتاری هستند و تا ابد تاثیرات مخرب خود را خواهند گذاشت. خوشبختانه برخی راهکارها میتوانند در مسیر یافتن خودتان به شما کمک کند.

به رفتار های خود دقت کرده اید؟ آیا آنها از عقاید و باورهایتان برخاسته اند؟ یا اینکه مجموعه ای از تکرار های بدون منطق می باشند. هر چه سن ما آدم ها بالاتر می رود، بیشتر در معرض گرفتار شدن در تله های زندگی هستیم. این تله ها هر کدام به نوعی از ویژگی ها و شخصیت ما سرچشمه می گیرند و تغذیه می شوند. شروع به انجام دادن برخی کار ها به صورت مداوم در زندگی، همان زمانی است که می تواند برای شما هم به عنوان پیشرفت و هم به عنوان تله های زندگی مطرح باشد. حال با خودتان فکر کنید که چه زمانی رفتار های پر تکراری را شروع کرده اید و الان نیز آنها را دارید؟ یا شاید هم به اجبار رفتارهایی را در شما نهادینه کرده اند!؟ آیا الان می توانید تغییراتی را برای خودتان ایجاد کنید؟

 تله های زندگی

چگونه به تله های زندگی واکنش نشان دهیم؟

بسیاری اصلاً نمی دانند که چگونه هر روز خود را در تله هایی، زندگی می کنند که خودشان در تعیین کردنشان نقشی نداشته اند. اما موضوع مهم این است که باید بتوانند خودشان را بیابند. این تله ها شامل تمام ارزش ها و رفتار های نظری و عملی ما می شود، این موارد به طور کلی شامل عموم هنجارهای روزانه ما می شوند. اگر بخواهید با این موارد روبرو شوید، یا باید از آنها تبعیت کنید و نخواهید که هیچ تغییراتی را در خودتان بوجود آورید، که بسیار تاسف بار و غم انگیز خواهد بود. یا بخواهید که آنها را تغییر دهید و خود حقیقی تان را بشناسید. یا به انکار آنها بپردازید و اساساً چنین چیزی را، فرضی محال بدانید.

یکی از رایج ترین تله های زندگی چیست؟

با توجه به فرهنگ عمومی کشورمان، از رایج ترین تله های زندگی که در میان نسل ها به خصوص والدین فعلی یافت می شود، تله شرم و خجالت نسبت به اظهار کردن خویش است. خانواده های بسیاری، فرزندان خود را طوری تربیت کرده اند، که حتی زمانی که به مهمانی رفتند، کودکان نباید به میوه ها یا سایر خوراکی ها دست بزنند و اگر نه دچار تنبیه می شوند. این رفتار والدین در فرزندان تبدیل به باوری می شود که در بسیاری از ابعاد زندگی، خود را در قالب های گوناگون به نمایش میگذارد و در نهایت عزت نفس و اعتماد به نفس فرزندان را از آنها می گیرد. به طور صریح به شما والدین گرامی عرض می کنم: با انجام این کار، خود حقیقی فرزندتان را از خودش می دزدید و او دیگر از اظهار کردن خودش می ترسد و همیشه از اینکه در میان جمعی، خودش را بیان کند، واهمه خواهد داشت یا نمی خواهد، که خود را قبول کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا